RK Begraafplaats H. Lebuinus

Ceintuurbaan 18A - Deventer

Onderhoud

onderhoudWe stellen het zeer op prijs als de begraafplaats en de graven goed onderhouden worden. Een schone, opgeruimde begraafplaats met mooie grafmonumenten is een fijne plek waar iedereen in rust kan vertoeven. De begraafplaats en haar omgeving wordt door ons keurig onderhouden, maar de graven moeten door nabestaanden worden verzorgd. Voor sommigen is dat te moeilijk en daarom kunnen en willen wij graag uw graf op orde houden. Dat kan door een jaarlijks onderhoudsabonnement, maar ook door een eenmalige opknapbeurt (renovatie). Wenst u gebruik te maken van ons onderhoud of heeft u daarover vragen, neem dan gerust even contact op met de beheerder.

Onderhoudsabonnement

Op onze begraafplaats bestaat de mogelijkheid om voor een Graf tegen een schappelijke prijs (zie tarieven) een onderhoudsabonnement af te sluiten. Afhankelijk van het soort grafmonument worden dan twee keer per jaar een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Indien de weersomstandigheden het toelaten gebeurt dit vóór Pasen (voorjaarsbeurt) en vóór Allerzielen (najaarsbeurt). De werkzaamheden voor het onderhoud kunnen bestaan uit:

  • Invoegen van ontstane openingen die zijn ontstaan door vorst, hitte, neerslag en trillingen.
  • Bijschilderen van vervaagde belettering, vaak ontstaan door regen, hagel, sneeuw en wind.
  • Onkruid verwijderen.
  • Monument inspuiten tegen algen, ontstaan door het weer.
  • Monument ontdoen van ‘groen’ en ‘vuil’ door het schoon te spuiten.
  • Waterpas stellen van het monument wanneer de scheefstand is ontstaan door grondverzakking.
  • Snoeien van struikjes, zeker als de takken buiten het grafoppervlak groeien.

Alvorens we een graf in onderhoud nemen gaan we kijken naar de toestand van het graf. Een sterk verwaarloosd graf moet eerst door de rechthebbende in goede staat worden gebracht (renovatie van het graf). De renovatie kan ook door ons worden uitgevoerd. Zie renovatie.

Copyright © 2013. All Rights Reserved H. Lebuinus Parochie.