RK Begraafplaats H. Lebuinus

Ceintuurbaan 18A - Deventer

Over Ons

Oase van Rust in het hart van Deventer onder bestuur van de RK Parochie H. Lebuinus.

De RK begraafplaats aan de Ceintuurbaan is in 1869 in het toenmalige ‘buitengebied’ van Deventer in gebruik genomen en biedt plaats aan 2600 graven.
In de tachtiger jaren van de vorige eeuw was de begraafplaats zo goed als vol en werd er gewoekerd met de beschikbare ruimte. Vanaf circa 1995 is daarom een grote renovatie in gang gezet zonder het karakter van de begraafplaats aan te tasten. In die tijd werden veel graven weer vrijgegeven. Ook werd ruimte gemaakt voor verschillende vormen van asbestemming.
Inmiddels vormt de begraafplaats een aantrekkelijke en mooie oase van rust in het bruisende Deventer. Een mooie schilderachtige plek op slechts tien minuten loopafstand van het centrum. Een plek waar menigeen met gepaste tevredenheid en voldoening wil vertoeven.

Graven
De begraafplaats kent eigen graven en algemene graven. Een eigen graf wordt voor minimaal 20 jaar gehuurd en daarna kan de huurperiode verlengd worden met periodes van tien jaar. De graven zijn bestemd voor twee overledenen en samen met de beheerder wordt een plekje op de begraafplaats uitgezocht. Ook zijn combinaties van aaneengesloten graven mogelijk zodat dubbelgraven of familiegraven ontstaan.
Bij een algemeen graf hebben nabestaanden geen zeggenschap over wie in het graf begraven wordt. Deze graven kennen een rustperiode van tien jaar en die periode kan niet verlengd worden.

urnenmuur en kelder
Asbestemmingen
De as van overledenen kan worden verstrooid, maar kan ook worden bijgeplaatst in een eigen graf, een urnenkelder of een nis in het columbarium (urnenmuur). Op elke plek mogen twee asbussen worden bijgezet voor een bepaalde periode van minimaal 10 jaar of gedurende de huurperiode van een graf. Verlenging van de huurperiode is mogelijk.
 

Copyright © 2013. All Rights Reserved H. Lebuinus Parochie.